neděle 25. září 2011

SVATBA

Aniž bychom se zastavili na oběd, Joseph nás vede na místní svatbu. Tak to by mě nikdy nenapadlo, že bychom se mohli něčeho takového účastnit. Aspoň můžu srovnávat, před 14 dny se mi vdávala sestra.

Vše se odehrává mezi několika chatrčemi v místě bydliště nevěsty. Na jedné straně prašné cesty jsou všichni příbuzní a hosté nevěsty a na druhé stran ženicha. Je tu překvapivě strašně moc lidí. Každý kdo bydlí v okolí pěti kilometrů i dál tu nesmí chybět. Odhadem víc jak 300 lidí. Všichni se prochází po okolí, povídají si a čekají na začátek. Vše je skromně zařízeno. Lidé včetně dětí popíjejí podomácku uvařené pivo kalně hnědé barvy, ovšem takřka bez alkoholu. Ale napít jsem se neodvážil. Pro samotný obřad je zde vystavěn slaměný přístřešek, do kterého se vejdou ovšem jen ti nejbližší.

Procházíme se mezi lidmi a zdravíme se se spoustou známých i neznámých lidí. Také navštěvujeme nevěstu a ženicha ukryté v jedné z chýší a pořizujeme pro ně jejich společné foto. Nevěsta je před obřadem asi trochu nervózní. Pak si hrajeme venku s dětmi. Jsou velmi fotogeničtí. Obřad měl začít ve dvě hodiny, přitom jsou už skoro tři a nic nenaznačuje, že by se začalo. Proto už déle bohužel nečekáme a vyhladovělí odcházíme na pozdní oběd.

Žádné komentáře:

Okomentovat